Sporten en bewegen

SPORTEN EN BEWEGEN

SPORTEN

Iedereen snapt het belang van sport en bewegen in Ons Diemen. Wij willen een zo divers mogelijk programma aan sporten in Ons Diemen. Zowel zomer‐ als wintersporten, binnen‐ als buitensporten, individueel en in teamverband. Hierbij moeten we zo goed en efficiënt mogelijk omgaan met de ruimte die we hebben. Wij zijn voor een grote multifunctionele nieuwe sporthal. Waar naast bijv. judo, ook korfbal en handbal tegelijk plaats kan vinden. Deze sporthal zou gecombineerd kunnen worden met een nieuw te bouwen middelbare school.

Zoveel mogelijk diversiteit in sport betekent ook dat wij de hockeyclub stimuleren naar Ons Diemen te komen. Dat betekent dat we een goede plek moeten vinden om deze sport in Ons Diemen te kunnen herbergen. Dit mag volgens ons niet ten koste gaan van de huidige verenigingen.

Het verenigingsleven is op dit moment een ondergeschoven kindje dat we nieuw leven kunnen en moeten inblazen. Wij willen in overleg gaan en een brug slaan tussen de verenigingen en de gemeentelijke politiek.

BEWEGEN

Op dit moment zijn er veel plekken waar je in Ons Diemen kan bewegen, zoals wandelen, hardlopen of fietsen. Om dit nog meer te stimuleren willen wij ons inzetten om de plekken die nu gebruikt worden voor deze activiteiten beter te faciliteren. Met bijvoorbeeld bankjes, prullenbakken, maar ook met fitnessapparatuur of mogelijkheden tot bootcamp