Kunst, cultuur en vrije tijd

KUNST, CULTUUR EN VRIJE TIJD

Cultuur is het geen de mens schept. Cultuur is het geheel van gewoontes van een bepaalde groep mensen zoals muziek, eten, kunst, taal enzovoort.

Een gemeenschap zoals Ons Diemen wordt gekenmerkt door onze kunst en cultuur. Een gemeenschap zonder kunst en cultuur is leeg en zal verdwijnen. Kunst en cultuur zijn dus essentieel voor Ons Diemen. Het prikkelt onze creativiteit en stelt ons daarom in staat om dagelijkse problemen op te lossen. Zelfs ingewikkelde problemen.

Cultuur heeft een belangrijke verbindende werking. Het kleurt de samenleving en geeft deze betekenis. Kunst en cultuur verrast, ontroert, verbaast en geeft plezier. De overheid zal kunst en cultuur moeten blijven faciliteren, ondersteunen en stimuleren. In Ons Diemen doet de gemeente dit redelijk goed. De Bibliotheek, Theater De Omval en de Muziekschool krijgen financiële ondersteuning. Deze belangrijke instellingen zouden niet zonder gemeentelijke subsidie kunnen functioneren. Veel muziekverenigingen, zangkoren en de vele festivals en festijnen in Ons Diemen zijn tevens afhankelijk van een gemeentelijke financiële bijdrage.

Wij zullen ervoor moeten zorgen dat er nooit wordt beknibbeld op het gemeentelijk budget van “Kunst en Cultuur” en ervoor moeten pleiten dat het budget waar mogelijk wordt verruimd.