Jongeren en politiek

JONGEREN EN POLITIEK

Ons Diemen is een partij ontstaan vanuit de inwoners van Ons Diemen en in staat geweest om jongeren te interesseren voor de politiek. Nu is de partij nog een mix van jong en oud, maar het streven is verdere verjonging te brengen. Vooral de groep van 18‐25 jaar wordt nodig gemist in de politiek. Als nieuwe partij zullen we de samenwerking opzoeken met de Jongerenraad. De doelstelling van deze jongerenraad (“Wij laten de stem van jongeren horen binnen de gemeente en hopen jongeren op deze manier te kunnen betrekken bij de (lokale) politiek”) spreekt ons bijzonder aan.

Hieronder een quote van ‘scholieren.com’, Jongeren en Politiek:

‘Einde van politiek? Als men aan jongeren vraagt hoe ze over politiek denken, moet je ze bij wijze van spreken eerst uitleggen wat politiek is. Ze vinden het saai en duf. Steeds minder jonge stemgerechtigden gaan naar de stembus. Jongeren hebben blijkbaar betere dingen om over na te denken. Is het een aflopende zaak met de toekomst van politiek Nederland of valt de schade nog mee? Is er niet een manier om de interesses in politiek terug te winnen? Hechten jongeren geen belangen meer aan democratie en worden ze steeds individualistischer of is de politiek tegenwoordig gewoon te saai?’

Ons Diemen wil aan dit imago werken en de politiek weer aantrekkelijk maken. Wij willen laten zien dat juist de jongeren met hun nieuwe en frisse ideeën ook vandaag al mee kunnen helpen aan een prettige woon‐ en leefomgeving.

Bijvoorbeeld door gebruik te maken van moderne communicatiekanalen. We roepen dan ook met name de jongeren op om te gaan stemmen!